Ons kortverblijf

Voor bewoners die geen intensieve medische behandeling of toezicht nodig hebben, beschikken wij over 5 kamers voor tijdelijke opvang in het woonzorgcentrum.    

Welkom bij ons kortverblijf

Tijdens uw verblijf in het kortverblijf, krijgt u buiten uw dagelijkse zorg, ook heel wat activiteiten aangeboden. U neemt, indien gewenst, deel aan het leven in het woonzorgcentrum. Maak kennis met ons WZC!

Ik woon nog thuis bij mijn echtgenote. Sinds ik enkele jaren geleden rolstoel gebonden werd, neemt ze de dagelijkse zorg op zich. Jaarlijks kom ik hier even logeren als mijn vrouw op vakantie gaat. Zo kan ze even zelf haar batterijen opladen.

Frans
reeds 4 keer in kortverblijf

De doelgroep

 • Vanaf de leeftijd van 65 jaar kan u maximaal 60 opeenvolgende dagen, en per kalenderjaar 90 dagen, een beroep doen op het centrum voor kortverblijf. De duur van een kortverblijf is minimum één week.
 • Het Centrum voor Kortverblijf biedt een tijdelijke opvang wanneer u bijvoorbeeld even geen beroep kan doen op uw mantelzorger of wanneer u  na ziekenhuisopname nog niet meteen naar huis kan.

Uw kamer

 • Uw kamer bevindt zich op de 2e verdieping van het woonzorgcentrum.
 • U beschikt over een volledig ingerichte kamer met badkamer, douche, toilet, inclusief koelkast, gebruik en was van het bedlinnen en een TV.
 • Wat brengt u mee?  Kledij, wasgerief, medicatie en indien gewenst enkele persoonlijke items om de kamer wat extra in te richten (fotokaders, kalender, sierkussen, ..) zodat het hier een beetje als thuis kan aanvoelen.

Onze dienstverlening

 • U neemt tijdens uw verblijf deel aan het dagelijks leven van het woonzorgcentrum. Dat betekent dat u dezelfde zorg en activiteiten aangeboden krijgt als bewoners in het vast verblijf.
 • Het is belangrijk uw aanvraag tot kortverblijf tijdig te bezorgen.
 • Informeer zeker ook eens bij uw mutualiteit voor een eventuele tussenkomst in de dagprijs.
 • Het volledige aanbod vindt u bij het woonzorgcentrum.

De prijzen

 • Dagprijs vanaf 1 januari 2024  - € 73.48 (* € 74.87  - * indexering vanaf 1 augustus 2024) 
 • Inbegrepen in de dagprijs: verblijf, volledige verzorging, incontinentiemateriaal, TV, het gebruik en wassen van het bedlinnen.
 • Niet inbegrepen: farmaceutische producten, dokter, paramedische diensten, pedicure, kapper, was van het eigen linnen, persoonlijke uitgaven zoals verbruik cafetaria, winkeltje, …

Hoe gaan we te werk:
inschrijven op de wachtlijst

Veelgestelde vragen

De kans is groot dat je nog met een aantal vragen zit. Dat is absoluut normaal! Misschien kunnen we je al helpen met onze veelgestelde vragen?

Ja, er is een televisie voorzien.  Wij zijn aangesloten bij Telenet.  U kan alle programma’s bekijken maar opnemen of herbekijken is niet mogelijk.

U mag uw eigen medicatie meebrengen naar het kortverblijf maar deze moet in de originele verpakking zitten zodat onze verpleging deze kan klaarzetten. Wij kunnen uw medicatie ook bestellen, deze wordt dan ’s avonds geleverd. U dient dan enkel medicatie voor de dag zelf mee te brengen.

Ja, u bent vrij om uw eigen arts te kiezen.

Dat hangt af van de zorggraad. Tijdens het kortverblijf wordt er een KATZ-schaal opgesteld. Aan de hand hiervan bekijken we of u in aanmerking komt voor een kinesist van ons of dat er een externe kinesist moet komen.

Ja, gebruikers van het kortverblijf mogen aan alle activiteiten van het woonzorgcentrum deelnemen.