Kortverblijf

Hieronder vind u meer informatie over kortverblijf.

Doelgroep

Woon- en zorgcentrum Aalmoezenier Cuypers beschikt over 5 kamers voor tijdelijke opvang. Het Centrum voor Kortverblijf richt zich specifiek tot gebruikers die geen intensieve medische behandeling en toezicht nodig hebben,
maar wel voor een beperkte periode nood hebben aan (re-) activering, verpleging of verzorging. Dit wanneer u bijvoorbeeld even geen beroep kan doen op uw mantelzorger of wanneer u na een ziekenhuisopname nog niet meteen naar huis kan.

U kan vanaf de leeftijd van 65 jaar, maximaal 60 opeenvolgende dagen, en per kalenderjaar in totaal 90 dagen, opgenomen worden in hetzelfde centrum voor kortverblijf. De duur van elk kortverblijf is minimum één week.

Aanbod

De gebruikers van het Centrum voor Kortverblijf krijgen dezelfde faciliteiten en dienstverlening aangeboden zoals de bewoners van het woon- en zorgcentrum.

De gebruiker beschikt over een ruime 1 persoonskamer met badkamer, inclusief douche en toilet. De kamer is volledig ingericht met meubilair en voorzien van een flatscreen TV toestel.

De dienstverlening omvat onder andere de aanwezigheid van een gespecialiseerd team van personeel (24u op 24u), verse gevarieerde maaltijden, vrije bezoekuren, de mogelijkheid tot deelname aan de aangeboden activiteiten en sociaal contact met de andere ouderen. De keuze van huisarts is vrij, alsook de keuze van kinesist, logopedist, pedicure en kapper.

Het volledige aanbod vindt u bij het woon-en zorgcentrum.

Prijs

De prijs van de kamer bedraagt vanaf 1 januari 2023 € 73,22€ per dag.

In de prijs is het verblijf, volledige verzorging, incontinentiemateriaal, TV en distributie alsook het gebruik en was van het bedlinnen inbegrepen.

Niet inbegrepen in de prijs zijn farmaceutische producten, arts, kinesist, logopedist, pedicure, kapper en was van eigen linnen. Persoonlijke uitgaven zoals vervoer, telecom, lidgelden, drank buiten de maaltijden, verbruik cafetaria en winkel, blijven eveneens ten laste van de gebruiker.

Goed om weten is dat sommige ziekenfondsen een steentje bijdragen en een gedeeltelijke tegemoetkoming voorzien in de dagprijs. Deze tegemoetkoming is verschillend per mutualiteit.

Aanvraag

Het is belangrijk tijdig uw aanvraag tot kortverblijf te bezorgen. Onze woonassistent helpt u bij het invullen en aanvragen van de benodigde documenten zoals het aanvraagformulier, een medisch attest van de behandelende arts om uw zorgprofiel op te maken (KATZschaal) en het finaliseren van de overige opnamedocumenten.

Getuigenissen

  • Na een hersenbloeding en verblijf in het hospitaal, ben ik hier in 2010 heel zorgbehoevend terecht gekomen. Dankzij de goede zorgen van gans het personeel kan ik terug zelfstandig leven. Ik heb hier enkele interessante medebewoners leren kennen waar ik aangename gesprekken mee kan voeren. Ik heb hier zelfs nieuwe hobby’s ontdekt zoals tuinieren en wandelen.

    Herman – bewoner

  • Ik ben met vrijwilligerswerk begonnen kort nadat mijn moeder haar intrek nam in het WZC. In het begin hielp ik enkel met het knutselen, later ook met sportactiviteiten zoals sjoelen en boccia. Het vrijwilligerswerk wordt betaald door een enorme waardering, dit zowel van de bewoners als het personeel, maar ook door de familie van de bewoners! Wij doen allen samen ons best om er één grote familie van te maken.

    Merej – vrijwilligster

  • Ik heb vroeger met mijn man afgesproken dat we nooit bij de kinderen zouden gaan inwonen als we hulpbehoevend werden. Ik heb 4 prachtige kinderen en ik wil dat ze ’s avonds gerust kunnen gaan slapen omdat alles met mij ok is. Ik heb hier absoluut niets tekort en voel me hier goed. Het brengt iedereen, mezelf en de kinderen, rust dat er dag en nacht voor mij gezorgd wordt. Ik heb nog geen moment spijt gehad van mijn keuze.

    Pharaïlda – bewoonster

  • Ik ben hier graag en ben content over alles. En zoals je weet is een contente mens een gelukkige mens. Ik krijg hier veel bezoek. Ik zou dus echt niet weten wat ik hier tekort kom!

    Maria – bewoonster

  • Ik werk nu sinds een kleine 2 jaar als vrijwilliger in het WZC. Mijn taak bestaat erin de kapster te ondersteunen. Dit doe ik door de bewoners te gaan halen, te begeleiden en terug te brengen. Ik help eveneens met het wassen van hun haren. Ik doe deze opdracht zeer graag, het zijn allemaal vriendelijke mensen. Ik heb ook veel bewondering voor allen die hier werken, die hun taken, wat deze ook mogen zijn, op een vakkundige en professionele manier uitvoeren.

    Paul – vrijwilliger