Nieuwtjes

Lees hieronder al onze nieuwtjes !

Welke maatregelen treft het woonzorgcentrum in verband met het CORONA virus

Nieuwe bezoekregeling vanaf maandag 7 september!

Vanaf maandag 7 september kan u 6 dagen op 7, van maandag tot en met zaterdag, op kamerbezoek komen bij onze bewoners! U bent welkom tussen 13u en 17u en dit met maximum 2 bezoekers per kamer. Het spreekt voor zich dat er algemene afspraken gelden om dit in alle veiligheid te kunnen laten verlopen. Deze worden u toegelicht bij aanvang van uw bezoekmoment.

Onze familieleden werden van deze concrete afspraken reeds op de hoogte gebracht per mail.

 

Update 03/08/20

Gewijzigde bezoekregeling!

Sinds maandag 27/07 zijn we door de slechte evolutie van het corona-virus in ons land en de verstrengde maatregelen van de overheid, opnieuw moeten overschakelen op een aangepaste bezoekregeling. Om het contact met de bewoners te behouden, worden er terug raam- en tuinbezoeken en skype-momenten ingepland. Deze worden, zoals voorheen, aangevraagd via een mailtje aan animatie@wzcac.be. Ten gevolge van de naderende  hittegolf, zullen de namiddag raam/tuinbezoeken, vanaf woensdag 05/08 tot en met dinsdag 11/08, doorgaan in de cafetaria onder bepaalde voorwaarden.

 

De familieleden van onze bewoners worden steeds per mail uitgebreid op de hoogte gebracht van eventuele wijzigingen. Via deze website geven we u graag de algemene info weer. Omdat de aanbevelingen en maatregelen van de overheid zeer snel kunnen wijzigen, vragen we u bij twijfel, ons even te contacteren.

 

#SAMENBLIJVENGAANTEGENCORONA!

 

Update 13/07/20

Sinds maandag 13 juli, is er opnieuw bezoek toegelaten in ons woonzorgcentrum.

Elke namiddag tussen 13.30u en 16.00u kan u op bezoek komen op de kamer van de bewoner.

Uiteraard onder bepaalde voorwaarden. Zo is het dragen van een mondmasker,  het toepassen  van een correcte handhygiëne en het invullen van een verklaring op eer , onder andere een verplichting. Een bezoekmoment duurt 30 minuten en er worden maximum 2 bezoekers per kamer toegelaten.

Voor meer informatie, gelieve ons te contacteren via het algemeen nummer 03/568.60.26

 

 

Update 08/07/20

Ondanks het eerdere nieuws dat er toch een bewoner besmet geraakt was met het Corona virus, hebben we ook heel goed nieuws!

Alle personeelsleden die in contact kwamen met de besmette bewoner, zijn getest. Het labo heeft ons ondertussen laten weten dat alle geteste personen NEGATIEF zijn op het COVID-19 virus!

Dat wil dus zeggen dat onze werknemers zich dus steeds goed beschermd hebben en het virus zich niet heeft kunnen verspreiden! Door dit goede nieuws, wordt de heropening van het WZC opnieuw besproken. Deze bezoekregeling wordt in samenspraak met de CRA (Coördinerend Raadgevend Arts) uitgewerkt. Familieleden worden  vrijdag 10 juli door ons op de hoogte gebracht van de nieuwe regelingen die zullen ingaan vanaf maandag 13 juli.

 

Update

Bezoekverbod tot maandag 13 juli

Met spijt in het hart moeten wij melden dat er voorlopig geen bezoek meer mogelijk is in het WZC. Deze maatregel loopt (voorlopig) tot maandag 13 juli 2020. De bewoners en hun familieleden werden hier meteen van op de hoogte gebracht.

Wij hopen jullie zo snel mogelijk weer te mogen ontvangen! Tot binnenkort!

Zorg ondertussen goed voor elkaar!

 

Update

Versoepeling bezoekers in het WZC vanaf maandag 15 juni

Nu de Corona pandemie stilaan in kracht afneemt, wordt het “gewone leven” voor de burgers met mondjesmaat terug opgestart. Als woonzorgcentrum hebben wij ons steeds aan andere (en strengere) richtlijnen dan de burgers moeten houden, maar ook hier starten we stilletjes aan met de versoepeling!

Dat kunnen we uiteraard alleen maar toejuichen! Toch zorgt dit ook wel een beetje voor wat ongerustheid voor zowel onze bewoners, het personeel, als voor sommige familieleden.

Gelukkig hebben we tijdens de Corona crisis, het virus steeds buiten het woonzorgcentrum kunnen houden en dit willen we natuurlijk ook zo behouden! Daarom gaan we zeer voorzichtig te werk om weer bezoek toe te laten in ons WZC. Vanuit de overheid, mag elk WZC zelf bepalen wat voor hun eigen instelling, de beste en veiligste manier is om weer bezoekers te ontvangen. Elke genomen stap in onze versoepeling zal nauwlettend opgevolgd en zo nodig bijgestuurd worden.

Concreet betekent dit voor ons dat we vanaf maandag 15 juni, opnieuw een beperkt aantal bezoekers toelaten in het woonzorgcentrum. Dit zal georganiseerd worden in de cafetariaruimte mits inachtneming van strikte veiligheidsvoorschriften en ook enkel op afspraak. De familieleden van onze bewoners werden hiervan reeds op de hoogte gesteld, vrij bezoek is echter nog niet mogelijk!

Na een positieve evaluatie, kan na enige tijd dan een nieuwe versoepeling volgen, zoals bv samen wandelen in de tuin, om uiteindelijk na enige tijd terug bezoek op de kamers toe te laten. Laat ons dus hopen dat alles vlot verloopt en we binnen enige tijd, elkaar terug meer kunnen ontmoeten!

#durvenvooruitkijken #samentegencorona #blijfgezond

Steun WZC Aalmoezenier Cuypers via Trooper.be

Doe je online-aankopen via www.trooper.be/WZCAC en steun het woonzorgcentrum!

Wat als je nu eens het WZC kon steunen en leuke dingen voor de bewoners kon realiseren, gewoon maar door je online aankopen via Trooper te doen? Klinkt goed, toch?!

Het kost je niets en het is zeer eenvoudig!

In plaats van rechtstreeks naar je favoriete webshop te surfen (bol.com, collect&go, dreamland, coolblue, collishop, decathlon, ….), ga je er via de Trooper website naartoe: www.trooper.be/WZCAC. Gewoon even doorklikken en dan krijgt het WZC Aalmoezenier Cuypers voor elke aankoop een percentje!

De opbrengst gaat integraal naar een fietslabyrinth voor de bewoners.

PS: Ken je het? Net online besteld, maar oeps!, vergeten via Trooper te gaan. Te laat. Geen probleem, want nu is er de Trooperbot, gewoon even installeren en daarna moet jij niet meer persé via de Trooperpagina passeren voor elke aankoop, maar wordt je automatisch verwittigd boven in je browser telkens je op een Troopershop komt. Als dat niet handig is…

Alvast bedankt en fijne online-shopping 🙂

 

PS: meer info over het fietslabyrinth vindt u verder op deze pagina

Assistentiewoningen beschikbaar

Bent u of iemand die u kent op zoek naar een assistentiewoning?    Neem dan contact op met onze woonassistent!

Wij hebben  momenteel 3 types assistentiewoningen onmiddellijk beschikbaar:

 

Type B,  gelijkvloers  1 grote slaapkamer en 1 kleine slaapkamer.                                                     60,47 euro per  dag    , 85 m2

Type H, 63,72 euro per dag, 2 slaapkamers, 90m2

Type G, 66,95 euro per dag, 2  slaapkamers + terras, 92 m2

 

De assistentiewoning bestaat uit een ruime woonkamer met volledig uitgeruste keuken, berging, en 1 of 2 slaapkamers.

Wij bieden u  24/7 permanente noodhulp, bij een noodoproep wordt  u onmiddellijk geholpen door de verpleging van ons aangrenzend  WZC.

Een warm middagmaal kan besteld worden via ons WZC (eigen keuken).

Strategische ligging op wandelafstand van winkels (Piccoloplein) en openbaar vervoer.

Voor meer informatie en een vrijblijvende rondleiding mag u steeds contact opnemen met onze woonassistent Janni De Groot via het nummer 03/568.60.26

Technologie binnen het woonzorgcentrum !

In 2018 maakten de bewoners van het woonzorgcentrum kennis met de “belevenistafel”. Dit is een interactief verplaatsbare tafel,  te vergelijken met een reuze tablet computer, waar bewoners gezamenlijk een activiteit mee kunnen uitvoeren. Dit gaat van ontspanning en beleving  tot  het stimuleren van het geheugen.  Men kan door het aanraken van het scherm een respons verwachten. Zo kan je bijvoorbeeld bloemen laten verdwijnen, een digitale tekening maken, verschillende liedjes beluisteren of spreekwoorden zoeken. Kortom een interactieve tafel waar we veel bewoners mee bereiken. De aankoop van deze tafel was een schot in de roos!

Daarnaast hebben we ook tablets geïntegreerd in onze dagelijkse werking met de bewoners. De technologie staat niet stil de dag van vandaag en we willen onze bewoners dit mee laten ervaren. Zo gebruiken we tablets om met hen, individueel of in groep, een spel te spelen, de krant te lezen, muziek te luisteren, enz.  We laten onze bewoners kennis maken met  youtube bij de activiteit ‘Vragen staat vrij’ om liedjes aan te vragen en samen videoclips te bekijken.

Omdat we merken dat onze bewoners zeer veel interesse hebben in deze ‘nieuwe’ digitale wereld, en hier ook actief aan deelnemen, willen we deze lijn doortrekken binnen het lopende jaarthema van de animatie “Een huis in beweging”. Via het jaarthema “Een huis in beweging” proberen we de mensen zoveel mogelijk letterlijk in beweging te brengen en ook door activiteiten iets in beweging te zetten.

Zo kwamen we uit bij het ‘Fietslabyrinth’, een nieuw project waar we heel graag naar toe willen werken! Een fietslabyrinth is een systeem waarmee mensen interactieve fietstochten kunnen maken door steden. De fietsroutes worden getoond, op een beeldscherm, via software die op een hometrainer wordt geïnstalleerd. Stopt de fietser, stoppen ook de beelden. Uit onderzoek is gebleken dat dit soort van interactieve toepassingen de bejaarden gemakkelijker doen bewegen. En laat dit nu juist het opzet zijn om onze bewoners meer te doen bewegen. Bewegen is goed voor de mobiliteit, bloedsomloop, algemene stabiliteit en ter preventie van valincidenten! Een win-win situatie dus!

Maar… aan een fietslabyrinth hangt natuurlijk een behoorlijk prijskaartje. Daarom zullen wij als WZC projecten starten om dit budget bij elkaar te krijgen maar zijn we ook op zoek naar partners, bedrijven, … die willen meewerken om het financiële plaatje mogelijk te maken.

Heeft u eventueel interesse in een gift of sponsoring, dan mag u steeds contact opnemen via het algemene nummer met kinesitherapeut, Kurt Van der Zanden, die het project opvolgt. U kan ook rechtstreeks een bedrag storten op BE70 7331 4923 4025 met de vermelding ‘Fietslabyrinth’.

Alvast bedankt om onze website te bezoeken en eventueel uw schouders mee te zetten onder dit fantastische project!

De “GDPR” : wat is dat nu eigenlijk?

Sinds 25 mei 2018 is de nieuwe privacywetgeving, namelijk de GDPR (General Data Protection Regulation ) ofwel in het Nederlands vertaald als de  AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) van toepassing.

Deze nieuwe wetgeving is een Europese wetgeving en legt heel wat spelregels vast over wat je met persoonsgegevens van anderen mag doen en wat de rechten en plichten van alle betrokkenen hierin zijn. Bedrijven en organisaties mogen dus niet zomaar persoonsgegevens verzamelen, bewaren, gebruiken of verspreiden. Dat is een goede zaak, maar brengt ook veel aanpassingen met zich mee voor organisaties die hun werkwijze moeten afstemmen op deze vernieuwde wetgeving.

Binnen Woon-en zorgcentrum Aalmoezenier Cuypers vzw, verwerken we heel wat persoonsgegevens, die vaak ook heel gevoelig zijn (denken we maar aan het medisch- en het zorgdossier, gegevens over uw zorgplanning, …) waardoor deze wetgeving zeker een impact heeft op ons.

Bij verwerking van deze categorie van gegevens is het voor organisaties daarenboven ook verplicht om een DPO (Data Protection Officer) aan te stellen, die er mee over waakt dat de rechten en plichten in verband met de verwerking van deze gegevens worden gewaarborgd én dient als aanspreekpunt voor alle vragen in verband hiermee. Zo zijn we onder andere verplicht een datalek te melden binnen de 72 uur aan de gegevensbeschermingsauthoriteit, tenzij we kunnen aantonen dat het lek geen gevaar is voor de verzamelde persoonsgegevens..

Wij trekken de lijn van het verleden door en hebben persoonsgegevens steeds voldoende afgeschermd conform de vigerende wetgevingen en maatschappelijke verwachtingen. Door de invoering van de GDPR namen wij uiteraard een aantal extra, specifieke maatregelen om aan de nieuwe regels te voldoen zoals het aanstellen van een DPO, uitbreiding van het Privacyreglement , …

Het volledige “Privacyreglement voor de instelling” kan u hier nalezen, ter inzage bekomen aan de receptie of indien gewenst een afdruk van bekomen.

Bij vragen hierover kan je terecht bij de DPO via het algemeen nummer 03/568.60.26 of via email op privacy@wzcac.be

https://aalmoezeniercuyperswzc.be/wp-content/uploads/Privacyreglement-voor-de-instelling.pdf

Getuigenissen

 • Na een hersenbloeding en verblijf in het hospitaal, ben ik hier in 2010 heel zorgbehoevend terecht gekomen. Dankzij de goede zorgen van gans het personeel kan ik terug zelfstandig leven. Ik heb hier enkele interessante medebewoners leren kennen waar ik aangename gesprekken mee kan voeren. Ik heb hier zelfs nieuwe hobby’s ontdekt zoals tuinieren en wandelen.

  Herman – bewoner

 • Ik ben met vrijwilligerswerk begonnen kort nadat mijn moeder haar intrek nam in het WZC. In het begin hielp ik enkel met het knutselen, later ook met sportactiviteiten zoals sjoelen en boccia. Het vrijwilligerswerk wordt betaald door een enorme waardering, dit zowel van de bewoners als het personeel, maar ook door de familie van de bewoners! Wij doen allen samen ons best om er één grote familie van te maken.

  Merej – vrijwilligster

 • Ik heb vroeger met mijn man afgesproken dat we nooit bij de kinderen zouden gaan inwonen als we hulpbehoevend werden. Ik heb 4 prachtige kinderen en ik wil dat ze ’s avonds gerust kunnen gaan slapen omdat alles met mij ok is. Ik heb hier absoluut niets tekort en voel me hier goed. Het brengt iedereen, mezelf en de kinderen, rust dat er dag en nacht voor mij gezorgd wordt. Ik heb nog geen moment spijt gehad van mijn keuze.

  Pharaïlda – bewoonster

 • Ik ben hier graag en ben content over alles. En zoals je weet is een contente mens een gelukkige mens. Ik krijg hier veel bezoek. Ik zou dus echt niet weten wat ik hier tekort kom!

  Maria – bewoonster

 • Ik werk nu sinds een kleine 2 jaar als vrijwilliger in het WZC. Mijn taak bestaat erin de kapster te ondersteunen. Dit doe ik door de bewoners te gaan halen, te begeleiden en terug te brengen. Ik help eveneens met het wassen van hun haren. Ik doe deze opdracht zeer graag, het zijn allemaal vriendelijke mensen. Ik heb ook veel bewondering voor allen die hier werken, die hun taken, wat deze ook mogen zijn, op een vakkundige en professionele manier uitvoeren.

  Paul – vrijwilliger

Graag werken bij ons?

Draag jij de zorgsector ook een warm hart toe? In dienstverband, als vrijwilliger of als jobstudent? Dan zijn wij misschien op zoek naar jou !

Onze vacatures